Kat die gewassen moet worden

Kan Je Een Kat Wassen Met Dreft?

Af en toe moet een kat gewassen worden. Soms is het zelfs een noodgeval. De kat zit bijvoorbeeld onder de modder en je wil niet dat hij het huis vies maakt.

Maar wanneer je geen kattenshampoo in huis hebt maar wel Dreft, kun je een kat dan hier mee wassen, of kan dit schadelijk zijn voor de kat? Dat lees je allemaal hier.

Is het veilig om een kat met Dreft te wassen?

In principe is het gewoon veilig om een kat met Dreft te wassen. Dreft is namelijk goed in het verwijderen van vetten, oliën en andere dingen in de vacht.et

Het probleem hiervan is echter dat het ook de goede natuurlijke oliën uit de kattenvacht verwijdert. Deze oliën zitten in de vacht om het te beschermen tegen bijvoorbeeld schimmels en bacteriën.

Als je je kat eenmalig wast met Dreft, dan hoeft dit vaak geen probleem te zijn. Maak er alleen geen gewoonte van, want het kan de vacht en huid van je kat aantasten. Was je kat dus alleen met Dreft wanneer je geen andere keus hebt.

Zorg er ook voor dat je de Dreft goed uit de vacht van je kat wast. Katten likken zichzelf namelijk vaak om de vacht te verzorgen. Wanneer de Dreft niet goed uit de vacht gewassen is, dan kan de kat het binnen krijgen en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Als je een kat hebt die last heeft van een gevoelige huid, dan kun je beter geen Dreft gebruiken. Een kat met een gevoelige huid kan namelijk sneller last krijgen van problemen.

Hoe was ik een kat met Dreft?

Je kunt een kat het beste zo snel mogelijk wassen. Veel katten houden er niet van en hoe sneller je het doet, hoe minder discomfort te kat zal ervaren.

  • Het water

Zorg ervoor dat je een badje of gootsteen vol laat lopen met water. Maak het water warm, maar natuurlijk ook weer niet te warm.

  • Stop je kat in het badje

Stop je kat in het bad. Waarschijnlijk vindt je kat het niet fijn, dus je zult hem goed vast moeten houden zodat hij niet ontsnapt.

  • Doe een klein beetje Dreft op je kat

Doe vervolgens een klein beetje Dreft op je kat. Smeer het goed in de vacht en vermijd plekken zoals de ogen.

  • Afspoelen

Spoel je kat vervolgens af. Met je hand of met een bekertje kun je rustig water over de vacht van de kat heen strooien. Je kunt eventueel ook een douchekop gebruiken. Let er wel op dat de temperatuur juist is en zorg ervoor dat je de Dreft volledig uit de vacht spoelt.

  • Afdrogen

Je kunt je kat nu rustig afdrogen met een handdoek. Je kat hoeft niet volledig droog te zijn, maar zorg er wel voor dat je hem een beetje droogt. Zorg ook voor een warme temperatuur in het huis. De kat kan namelijk flink afkoelen door het bad.

natte kat

Kan je een kat wassen met een ander afwasmiddel dan Dreft?

Je zou ook met andere afwasmiddelen je kat kunnen wassen. Zorg er wel voor dat er geen giftige bestandsdelen in het middel zitten.

Daarnaast is het belangrijk dat het afwasmiddel niet te sterk ruikt. Katten hebben een sterke geur en het is niet erg fijn voor ze als ze deze geur telkens moeten ruiken.

Waar kan ik een kat het beste mee wassen?

Kattenshampoo is altijd de beste optie wanneer je je kat wil gaan wassen. Deze shampoo heeft de goede pH-waarde voor de vacht van een kat en zal de huid dus niet gaan uitdrogen.

Heb je een kat die een gevoelige huid heeft, dan kan het helpen om een speciale kattenshampoo aan te schaffen voor katten met een gevoelige huid.

Tot slot

Als je dus niets in huis hebt en je moet je kat wassen, dan kun je dus gewoon Dreft gebruiken om je kat te wassen. Let er wel op dat je hier geen gewoonte van maakt en zorg ervoor dat je de Dreft goed uit de vacht van je kat wast.

Er zijn genoeg kattenshampoos die beter zijn voor de kat dan Dreft, en het hoeft niet eens zo duur te zijn. Je kunt dit dus het beste alvast in huis halen voor wanneer je kat weer gewassen moet worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *