kat die op vliegen jaagt

Kan Het Kwaad Als een Kat Vliegen Eet?

Katten zijn echte roofdieren en houden dus van het jagen op andere dieren. Als je een buitenkat hebt, dan is hij vast weleens binnengekomen met een muis of vogel.

Heb je vaak vliegen in huis, dan is het mogelijk dat de kat op deze insecten gaat jagen en gaat opeten. De vraag is natuurlijk of het kwaad kan als een kat dit doet. Hier lees je daar alles over.

Is het eten van vliegen slecht voor katten?

Over het algemeen is het eten van vliegen niet schadelijk voor een kat. De maag van een kat kan namelijk veel verschillende voedingssoorten verteren, dus ook vliegen.

In sommige gevallen kan een kat wel ziek worden door het eten van vliegen. Vliegen kunnen namelijk bacteriën en parasieten zoals wormen bij zich dragen.

Dit is vaak een kleine hoeveelheid waardoor de kat meestal niet ziek wordt. Toch kan het in sommige gevallen wel gebeuren. Ook kan een kat met een gevoelige maag last krijgen na het eten van een vlieg.

Als de kat bepaalde bacteriën heeft binnengekregen, dan kan hij zich ziek gaan voelen. Er kunnen symptomen ontstaan zoals koorts, braken en diarree.

Een kat kan ook wormen krijgen na het eten van vliegen. Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat je je kat regelmatig ontwormd met een ontwormingsmiddel.

Waarom eet een kat vliegen?

Katten zijn van nature echte roofdieren en houden dus van het jagen op dieren, zoals muizen, vogels maar ook insecten zoals vliegen.

Dit is dan ook de reden waarom een kat op vliegen jaagt en deze opeet. Een kat vindt het leuk om te jagen en wanneer hij een vlieg ziet vliegen, dan is dit een leuke en uitdagende prooi.

Als de kat de vlieg eenmaal heeft gevangen, dan kan hij ervoor kiezen om deze te laten liggen, maar veel katten kiezen er ook voor om de vlieg op te eten. Voor ons lijkt het niet erg hygiënisch, maar voor een kat is dit heel normaal.

Voorkomen dat je kat vliegen eet

Zoals je hebt gelezen kan het eten van vliegen in de meeste gevallen geen kwaad. Toch is het begrijpelijk dat je liever niet hebt dat je kat dit doet. Vliegen zijn niet erg hygiënisch en in sommige gevallen kan de kat er ziek van worden.

De beste manier om te voorkomen dat je kat vliegen eet is door vliegen in het huis te bestrijden. Als je de ramen open hebt, kan het gebruiken van een hor erg goed helpen.

Zorg er ook voor dat je etensresten snel opruimt en niet te lang laat staan. Vliegen komen hier namelijk op af. Je kunt vliegen in huis ook bestrijden met bijvoorbeeld een vliegenverjager of vliegenstrips.

Samenvattend

In de meeste gevallen zal het eten van vliegen niet schadelijk zijn voor een kat. Vliegen kunnen dus zorgen voor goedkoop vermaak.

Toch kan het soms wel slecht zijn voor een kat. Een kat kan ziek worden of een wormeninfectie oplopen. Het is dus van belang om je kat regelmatig te ontwormen met een ontwormingsmiddel.

Wil je liever voorkomen dat je kat vliegen eet, dan moet je ervoor zorgen dat je de vliegen in je huis bestrijdt. Hier zijn gelukkig een hoop middelen voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *