cat in de wasmachine

Een Kat Wassen Zonder Water

Wil je je kat wassen, maar heb je geen water tot je beschikking? Of heeft je kat een hekel aan water?

Bij shampoos heb je vaak water nodig om het te laten werken. Het kan dus lastig zijn als je geen water hebt of een kat hebt die bang is voor water. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een kat te wassen zonder hiervoor water te hoeven gebruiken. Deze verschillende manieren lees je hier!

Reinigingsdoekjes voor huisdieren

Er zijn reinigingsdoekjes op de markt die speciaal gemaakt zijn voor huisdieren, zoals de Pet Cleaning Wipes. Met deze doekjes kun je je kat gemakkelijk schoonmaken zonder hiervoor water te gebruiken.

Er zijn natuurlijk ook natte doekjes die voor mensen bedoeld zijn. Gebruik deze doekjes niet voor katten en gebruik dus alleen vochtige doekjes die gemaakt zijn voor huisdieren. Vochtige doekjes die voor mensen geschikt zijn bevatten namelijk parfum en andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je kat.

Waterloze shampoo

Waterloze shampoo is precies wat het zegt: shampoo waarbij je geen water nodig hebt. Dit is dus een goede oplossing wanneer je een kat wil wassen zonder water. Een voorbeeld van zo’n product is Vets best waterless cat bath.

Je kunt deze shampoo aanbrengen op de kat en je kunt het gewoon op de vacht laten zitten. Zo heb je een schone kat zonder water te gebruiken!

Baking soda

Je kunt ook baking soda gebruiken als je een kat wil wassen zonder water te gebruiken. Baking soda zorgt er namelijk voor dat nare luchtjes uit de vacht verwijderd worden. Het is dus een goed alternatief voor waterloze shampoo.

Borstel je kat eerst met een kattenborstel om vuil en losse haren uit de vacht te verwijderen. Vervolgens kun je de baking soda in de vacht van je kat gaan masseren. Let erop dat er niks in de ogen van je kat komt. Je kunt dit het beste buiten doen, want waarschijnlijk komt de baking soda overal terecht.

Je laat de baking soda vervolgens ongeveer vijf minuten laten zitten. Daarna kun je de baking soda uit de vacht van je kat borstelen. Probeer alle baking soda uit de vacht te halen.

Als je een beetje in de vacht laat zitten, dan kan je kat dit oplikken wanneer hij aan zijn vacht likt. Dit is niet erg gevaarlijk, maar je wil dit het liefst voorkomen. Je kunt de laatste beetjes baking soda uit de kattenvacht halen met een droge handdoek of washand.

Gebruik een borstel

Als je geen water tot je beschikking hebt, dan kan een kattenborstel al een hele hoop doen voor je kat. Door je kat te borstelen, verwijder je namelijk allerlei vuil en losse haren. Je kat wordt hierdoor dus schoner.

Is je kat erg vuil of ruikt hij niet zo fris, dan is het borstelen wellicht niet een hele goede optie en kun je dus beter kijken voor een alternatief.

Tot slot

Nu weet je dus hoe je een kat moet wassen wanneer je geen water hebt. Het zijn goede oplossingen, maar als je kat echt heel vies is, dan is het natuurlijk beter om wel water te gebruiken om je kat te wassen.

We hopen dat je iets aan deze methoden hebt en we wensen je succes met het wassen van je kat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *